Queestebox

Gepubliceerd op zaterdag 10 oktober 2020 door Le Prejuge Vaincu

Beeldend kunstenaar Loes ten Anscher uit Deventer is gevraagd een activiteit te bedenken waardoor het wezen van de vrijmetselarij voelbaar gemaakt kan worden bij belangstellenden binnen en buiten de loge. Hiertoe heeft zij, in samenspraak met enkele leden van de Deventer loge, ’s werelds eerste Queestebox ontwikkeld. (Een queeste is een zoektocht naar wijsheid, die wordt gevonden door de ervaringen, die men tijdens de tocht opdoet).

Leidraad bij deze tocht is de ingekleurde historische plattegrond van Deventer, die ook in 1784 gebruikt werd. Hierop staan tien plekken aangegeven, waar de opdrachten uitgevoerd dienen te worden.
De ambachtelijk gemaakte queestebox bestaat ook uit tien compartimentjes. Hierin bevinden zich vrijmetselaarswerktuigen, spannende opdrachten, een aanwijzing om de LPV-code te kraken en vragen die tot nadenken stemmen.

Omdat de vrijmetselarij zijn eigen begrippen en symbolen kent, is er ook een klein lexicon bij, met aanvullende informatie.

Tijdens deze zoektocht, die Deventer doet zien en ervaren via vrijmetselaarsogen, leert het gezelschap meer over zichzelf en over elkaar.
 De tocht duurt 2 a 3 uur

. U kunt met groepjes van 2 tot 7 personen gebruik maken van het Queeste-pakket (dat bestaat uit de de Queestebox, de kaart, het lexicon en de codekrakerskaart).

U kunt de Queestebox huren bij: 
Antiquariaat: “Das Gute ist immer da!”

Kleine Overstraat 33,
7411JH in Deventer

Geopend van: Di t/m Vr van 12.00 - 17.00 uur
 en op Za van 11:00 - 17:00 uur

Huur: €12,- per 2 pers, elke pers meer €2,-

Borg: €50,- per box

Er zijn max 5 boxen aanwezig

Voor reserveringen (zeer gewenst) graag bellen naar; 0570 - 644 625