Zaalruimte huren in ons Loge gebouw

Zaalruimte huren?

Bent u op zoek naar geschikte en sfeervolle zaalruimte voor een vergadering, presentatie, receptie, cultureel evenement, cursus, of een repetitieruimt?


Reserveer hier de ruimte


Het gebouw van de vrijmetselaars aan de Rijkmanstraat 10, gelegen in het centrum van Deventer op tien minuten lopen vanaf het station en in de nabijheid van enkele parkeergarages, biedt al decennialang inspiratie voor velen. Het gebouw is eigendom van de Stichting Logegebouw Stedendriehoek (SLOS) en beschikt over een exploitatie- en een horecavergunning. Naast het gebruik door de Deventer vrijmetselaarsloges wordt het gebouw gehuurd door diverse instellingen met een spiritueel, levensbeschouwelijk, sociaal-cultureel, kunstzinnig of filosofisch karakter. Om misverstanden te voorkomen, het gebouw of een gedeelte daarvan wordt niet verhuurd voor het houden van feesten of partijen.


Overtuigt u zich van de mogelijkheden die dit gebouw biedt en neem contact op voor nadere informatie of bezichtiging met het oog op éénmalige of structurele huur.


De mogelijkheden van de ruimtes in het gebouwDe voorhof

De hal, waarin zich een toiletgroep en een garderobe bevinden, geeft toegang tot de keuken en de grote zaal, de voorhof genoemd. Deze zaal (95 m²) met parketvloer is geschikt voor vergaderingen, presentaties, recepties, muziekuitvoeringen, lezingen of voordrachten en cursussen. Het Humanistisch Verbond afd. Deventer en de Soefi-afd. Deventer e.o. houden hier hun maandelijkse bijeenkomsten. Ook is de zaal geschikt voor yoga- en dansgroepen.

De kelder

De kelder (50 m²) met bar is nog van middeleeuwse oorsprong. De oudste vermelding dateert uit 1436, toen het deel uitmaakte van een pand met de naam ‘Het Ossenhoofd’. Na het oorlogs-bombardement bleef de kelder tot 1968 vol puin liggen. Toen werd besloten het puin te verwijderen en de vrijgekomen ruimte opnieuw in te richten als sociëteitsruimte met een bar. Alleen de oude gewelven keerden niet terug. De Deventer tekenaar en kunstschilder Jan van Exter bracht enkele fraaie wandschilderingen aan. Bij de renovatie in 2008 werd vloerverwarming aangebracht, waardoor er een einde kwam aan het vochtprobleem.

In de aangrenzende ruimtes werden een invalidentoilet, een rookkamer en een kleine vergaderruimte ingericht. Behalve dat de kelder van binnenuit met trap of lift bereikbaar is, kan men ook via de parkeerplaats rechtstreeks via een trap toegang krijgen tot de kelder. Ook in deze ruimte is een audio-installatie aanwezig, alsook een internetaansluiting.Vaste gebruikers zijn naast de vrijmetselaren het Humanistisch Verbond, afd. Deventer, een studentensociëteit en het Deventer Historisch Café (www.hetdeventerhistorischcafe.nl)

Een beheerder van het gebouw staat achter de bar en probeert zoveel mogelijk tegemoet te komen aan speciale wensen t.a.v. drankjes en hapjes. 

Er is plaats voor ca. 50 personen. 

De tempel

Logeruimte huren in DeventerDe bovenzaal van het gebouw (ruim 95 m²), door vrijmetselaren tempel of werkplaats genoemd, is speciaal ingericht voor de uitvoering van de ritus van de vrijmetselaren. Na verwijdering van een aantal specifieke attributen, kan er een ruimte gecreëerd worden, die geschikt is voor kleinschalige theatervoorstellingen of muziekuitvoeringen. De kleuren en de verlichting verlenen aan de ruimte een serene sfeer, bij uitstek geschikt voor bijeenkomsten met een meditatief karakter.

Tijdens de 'Nacht van Goud' op Open Monumentendag 2014 werd in deze ruimte, die een zeer goede akoestiek kent, een klankschalenconcert gegeven, dat veel bezoekers trok. Ook traden hier bekende verhalenvertellers op, zoals Thea Rijsewijk, Christina Millet, Boudewijn Betzema en Ben Hartemink.

Deze ruimte, die bereikbaar is via trap of lift, kent een zeer goede akoestiek. Er is een audio-installatie aanwezig. De stoelen kunnen in elke gewenste opstelling geplaatst worden. Het aanwezige podium (ca. 10 m²) kan leeg gemaakt worden om plaats te maken voor een passend decor. Achter het gele gordijn aan de oostzijde bevindt zich een nooduitgang. Een solide brandtrap leidt naar de parkeerplaats.

Er is plaats voor ca. 60 personen.
Faciliteiten:

audio-installatie, internetaansluiting, kastruimte voor vaste huurders, piano, katheder, flipover en een projectiescherm. Het meubilair kan in overleg met de beheerder naar eigen wensen worden opgesteld. Er is plaats voor ca. 80 personen. Catering voor lunch of diner is mogelijk.


Tarieven

Het standaardbedrag voor huur van een ruimte bedraagt € 129,00 (incl. btw) voor een dagdeel.

Een meerprijs geldt voor het gebruik van meer zalen tegelijk en voor het gebruik van bepaalde voorzieningen, zoals de piano en het huren van vaste afgesloten kastruimte. Bij structureel gebruik kan een korting op de standaardprijs in mindering worden gebracht. De afspraken over huurprijs en gebruik worden in een huurovereenkomst vastgelegd.

Reserveer hier de ruimte


Adres:

Logegebouw

Rijkmanstraat 10

7411 GB Deventer


Maak een afspraak met de beheerder. 

of Tel. 06-54948412 


Historie Logegebouw Deventer

In 1884 kreeg de Deventer Vrijmetselaarsloge op deze plek een eigen gebouw. Nadat in 1945 bij een bombardement het gebouw geheel werd verwoest, verrees hier in 1953, naar een ontwerp van de Deventer architect W.F. Smits, een nieuw gebouw in de sobere stijl, die kenmerkend is voor de periode van de wederopbouw. De maatvoering is in het gehele gebouw gebaseerd op de zuivere verhouding volgens het beginsel van de gulden snede. Dit maakt dat de gebruikers van het gebouw de ruimtelijke indeling nog steeds als prettig en rustgevend ervaren. In het jaar 2008 vond er een complete renovatie van het gebouw plaats, waardoor de gebruikersmogelijkheden in aanzienlijke mate toenamen. Het aantal huurders groeide navenant.

Het gebouw is eigendom van de Stichting Logegebouw Stedendriehoek, kortweg de Slos genoemd. Het bestuur is verantwoordelijk voor beheer, onderhoud en verhuur van het gebouw.